06:53 / 08.02.2019.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: Detalji odluke odabira partnera za Uljanik

Foto: ilustracija, Duško Marusic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Duško Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uprava i nadzorni odbor Uljanika na konferenciji za novinare iznijeli su pojedinosti odluke o odabiru strateškog partnera za Uljanik grupu.
Uprava i nadzorni odbor Uljanika na konferenciji za novinare upravo iznosi pojedinosti odluke o odabiru strateškog partnera za Uljanik grupu.

- Jandroković: Više neće biti nikakva troška za državu

- Dvije su ponude bile relevantne. Definirali smo osam kriterija - u prvom redu to su legitimacija financijskog izvještaja, osiguranje provedbe programa restrukturiranja, održanje brodogradnje u Rijeci i Puli i namjere vezano za ljudske resurse i postizanje socijalnog dijaloga sa socijalnim partnerima, kazao je predsjednik Uprave Emil Bulić.

- Zatražili smo osiguranja da ne bi bilo naknadnih iznenađenja i opterećenja. Nakon dodatnih pojašnjenja kao ponudu koja maksimalno udovoljava kriterijima ponudu izabrali smo onu - Brodograđevne industrije Split i Fincantierija. Njihova ponuda je napravljena ozbiljno i studiozno i dostavili su nam sve argumente koje smo tražili, dodao je.

Napomenuo je kako je u dubinskom snimanju bila i ponuda Scenica koja je dala potporu programu ponude DIV-a i Fincantierija. Tako je postignuto zajedničko rješenje - sačuvana je suradnja s dugogodišnjim strateškim kupcem i partnerom. 

Na pitanje novinara o isplati plaća radnicima Bulić je kazao kako je partner u svojoj ponudi naznačio namjeru da sudjeluje u isplati plaća, ali se za to moraju potvrditi određeni akti o pravima i obvezama u što mora biti uključena i država.

Podsjećamo, za strateškog partnera izabrani su Brodograđevna industrija Split i talijanski Fincantijeri, koji su dali zajedničku ponudu u omjeru 70:30 posto.

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je kako ne može potvrditi da vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak ima novac za Uljanik, ali da su u sklopu ponude bila pisma namjere bankarskog sustava.

Dubinska analiza nad Uljanik grupom, koju je proveo Brodosplit, pokazala je da je stanje lošije nego što su mislili, otkrio je u Otvorenom Hrvatske televizije član Uprave novoga strateškog partnera Darko Pappo.

Rekao je i da od države ne traže ništa te kako ona ima dvije opcije -  stečaj ili restrukturiranje. Dodao je da su za državu obje opcije trošak.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!