14:44 / 19.04.2022.

Autor: HRT

Vir ostvario 19% više dolazaka nego u istom razdoblju 2019.

Antonio Vučetić, predsjednik Općinskog vijeća Vir

Antonio Vučetić, predsjednik Općinskog vijeća Vir

Foto: HTV / HRT

Vir i ove godine pomiče rekorde - u prva 3 mjeseca 2022. bilježi povećanje od 69%, u odnosu na rekordnu 2019. 

Antonio Vučetić, predsjednik Općinskog vijeća Vir, rekao je da se mogu pohvaliti brojkama.

- Najnovije brojke govore da smo do sada ostvarili 120% više turističkih dolazaka nego prošle godine, odnosno 69% više turističkih noćenja. Indikativnije je da smo ostvarili 19% više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju 2019., rekao je.

To su, objašnjava, indikatori da bi ovo trebala biti jako dobra turistička sezona, u početku su se malo brinuli jer nisu znali kakva će biti situacija i s epidemiološke strane, i vezano za rat u Ukrajini. U početku je malo djelovalo na booking, ali to se počelo mijenjati.

Dobre brojke su, dodao je, rezultat više faktora. Uz to, hrvatsko tržište je sigurno, članica NATO pakta smo, što također pridonosi sigurnosti.

- I epidemija je utjecala na to da se ljudi zažele ljetovanja, odmora i nakon stresnih godina spremni su izdvojiti veći iznos kućnog budžeta da si priušte godišnji odmor, rekao je.

Cilj im je i ove godine biti među top 5 destinacija.

- Podižemo kvalitetu usluge, more i Sunce su naši glavni faktori, ali dodatni sadržaj je ono što obogaćuje i Vir i našu okolicu i na temelju toga ostvarujemo rezultate, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!