19:55 / 21.08.2018.

Autor: Ž.LJ./I.H./HRT

Vir - otok bez hotela, a 2 milijuna noćenja

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vir je posljednjih godina postao odredište za obiteljski turizam, prepoznat ponajviše na međunarodnom tržištu.
Od sinonima za bespravnu gradnju do turističkog rekordera u Zadarskoj županiji - tako bi se ukratko mogao opisati otok Vir koje je upravo dosegnulo magični broj od 2 milijuna noćenja! Zanimljiv je podatak da na Viru za sada hotela nema - gosti su smješteni u obiteljskim apartmanima.

Vir je posljednjih godina postao odredište za obiteljski turizam, prepoznat ponajviše na međunarodnom tržištu. Gosti su većinom iz susjednih zemalja - Slovenije, Austrije, Mađarske, no sve je više i ostalih, čak i Skandinavaca. Turisti mahom zadovoljni jer Vir ima što ponuditi. Od besplatnih koncerata do turističke animacije.Formula virskog uspjeha nije došla preko noći, prekretnica je bila strategija razvoja virskog turizma napisana prije 7 godina koja nije ostala u ničijoj ladici, već je u cijelosti realizirana. Otok je to koji nudi razne sadržaje i promijenjen je slogan - otok s dva lica. Time je Vir definiran kao otok s brojnim turističkim sadržajima, a s druge strane ukazuje na mirne uvale i netaknutu prirodu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!