Otvoren 25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

02.09.2022.

Zadnja izmjena 18:58

Autor: Hina/T.V./Dnevnik/HRT

Otvoren 25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

Otvoren 25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

Foto: HTV / HRT

U Virovitici je otvoren 25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji će trajati sve do nedjelje. Održana je svečana sjednica uz današnji Dan Virovitičko-podravske županije.

Između 460 izlagača iz Hrvatske i nekoliko stranih zemalja najviše je proizvođača poljoprivrednih proizvoda. Ova je županija i prepoznatljiva po voću i povrću, kamilici, duhanu i medu.

- Doista je šarolik asortiman proizvoda i usluga može se vidjeti na ovom sajmu. Više od 450 izlagača. Koprivničko-križevačka županija je županija partner. Osjeća se zadovoljstvo što se ovaj sajam, koji je postao značajan, nakon dvije pandemijske godine ponovno održao, izvijestio je za Dnevnik HTV-a Igor Rotim.

Dodao je kako se na otvorenju sajma moglo čuti da je ovaj sajam tijekom godina postojanja, postao značajno mjesto susreta gospodarstvenika, mjesto sklapanja novih poslova i rađanja novih poslovnih ideja.

- Tih poslovnih ideja ne manjka posljednjih godina pohvalili su se i domaćini, ali i predstavnici Vlade, rekao je i naglasio kako su 4 ministarstva pokrovitelji te da se u ovaj kraj dosta ulaže u gospodarstvo, velike infrastrukturne projekte i u kulturne sadržaje.

Na otvorenju je rečeno da ono što nedostaje ovom kraju je dobra prometna povezanost sa zapadom Hrvatske, ali premijer Plenković je naglasio kako je u planu brza cesta Zagreb-Bjelovar koja će se nastaviti prema Virovitici.

Viroexpo je otvorio premijer Andrej Plenković, koji je sudjelovao i na svečanoj sjednici županijske skupštine u povodu Dana Virovitičko-podravske županije.

- I zato sam u kontekstu ovoga ljeta i velikih infrastrukturnih projekata, gdje je Hrvatska postala povezana Pelješkim mostom, kazao kako imamo ogromne zadaće da tu riblju kost u Podravini i u Slavoniji napravimo uistinu funkcionalnom i zato ćemo nastaviti ovaj projekt gradnje brze ceste prema Bjelovaru najprije, a potom od Bjelovara prema Virovitici i koja će za razvoj ovoga kraja imati sasvim drugu dimenziju, rekao je premijer Plenković.

- Viroexpo je sigurno najznačajnija pozornica za mnogobrojne obrtnike, male poduzetnike, poljoprivrednike iz cijele Slavonije i Podravine, ali i RH, on je mjesto gospodarskih susreta koji za cilj imaju gospodarsku suradnju novih poslovnih subjekata, poručio je virovitičko-podravski župan Igor Adrović.

Ove je godine partner sajma Koprivničko-križevačka županija, a gospodarski Hrvatske šume.

Priredba se održava nakon dvogodišnje pandemijske stanke, a organizatori očekuju rekordan broj izlagača za koje je pripremljen najveći vanjski izložbeni prostor u povijesti sajma i bogat popratni edukativni, kulturni i zabavni program.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!