08:43 / 25.10.2019.

Autor: T.V./HRT

Vjerovnici usvojili nastavak poslovanja Uljanika

Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Pazinu je održano izvještajno ročište za Uljanik dd koji je zbog promjene stečajnog upravitelja prošli put odgođeno.
U Pazinu je održano izvještajno ročište za Uljanik d.d. koje je zbog promjene stečajnog upravitelja prošli put odgođeno.

Nova stečajna upraviteljica Marija Ružić predložila je nastavak poslovanja Uljanika i vjerovnici su to usvojili. Na njezin prijedlog, naložili su joj da u roku od mjesec dana izradi poslovni i stečajni plan Uljanika. Ona smatra da ima uvjeta za nastavak djelatnosti.Inače, jučer je objavljeno da je usisno jaružalo, brod koji se gradio u Uljaniku, prodan za 794 milijuna kuna. Tako je uspješno završila javna elektronska dražba, a iako kupac nije poznat, pretpostavlja se da je riječ o Jan de Nulu, tvrtki koja je i naručila njegovu izgradnju.

Podsjetimo, zbog nedaća koje su se dogodile u pulskom brodogradilištu, brod nije isporučen na vrijeme pa su aktivirana državna jamstva od 900 milijuna kuna. Kako bi se umanjila šteta, vjerovnici su odlučili prodati brod. Njegova procijenjena vrijednost premašuje milijardu kuna no u skladu s pravilima e-dražbi brod je ponuđen za tri četvrtine vrijednosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!