20:29 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Vjerovničko vijeće Agrokora podržava rad izvanredne uprave i savjetnika

-

-

Foto: - / -

Članovi Privremenog vjerovničkog vijeća, između ostalog ističu, kako im je prioritet postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku.
U povodu medijskih komentara o angažiranju savjetnika u postupku izvanredne uprave u Agrokoru, članovi Privremenog vjerovničkog vijeća su razgovarali o toj temi i poručili da su fokusirani na oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina te da u tom smislu cijene rad izvanredne uprave i angažiranih savjetnika, bez kojih taj posao ne bi bilo moguće valjano obaviti.

"Postupak izvanredne uprave u Agrokoru je zakonski uređeni postupak, kojega vode zakonom propisana nadležna tijela, uz jasno definirana ovlaštenja nadležnog suda, uključujući i sudske nadzorne ovlasti. Vjerovnici Agrokora su uložili značajna sredstva u Agrokor, te su u skladu sa zakonom zajedno s izvanrednim povjerenikom i angažiranim savjetnicima Agrokora fokusirani na oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina. U tom smislu cijenimo rad izvanredne uprave i angažiranih savjetnika, bez kojih ovaj posao ne bi bilo moguće valjano obaviti", navode u priopćenju. Ističu da im je prioritet postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku.

Događaje vezane uz Agrokor i njegove savjetnike za središnji Dnevnik komentirala je prokuristica Kraša Marica Vidaković. Kazala je kako je Privremeno vjerovničko vijeće izvanredna uprava redovito obaviještavala o troškovima. Ponude za angažman savjetnika su im prezentirane, a odabir je potvridlo i Ministarstvo gospodarstva. Vidaković je dodala kako podržava odabir domaćih savjetnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!