18:21 / 04.02.2022.

Autor: Hina/HRT

Vlada donijela odluke za program rastrukturiranja Đure Đakovića

Đuro Đaković

Đuro Đaković

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Tvrtka Đuro Đaković izvijestila je u objavi na Zagrebačkoj burzi da je Vlada na jučerašnjoj sjednici donijela paket odluka koje se odnose na restrukturiranje Đuro Đaković grupe.

- Navedeni paket obuhvaća, između ostalog, odluku o prihvaćanju Programa restrukturiranja društva Đuro Đaković grupa d.d., odluku o davanju ovlasti za sklapanje ugovora o ustupu i kupoprodaji tražbina, te odluku o suglasnosti za kupnju dionice i pretvaranje potraživanja u temeljni kapital društva", navodi slavonskobrodska kompanija.

Napominje i kako su, sukladno jučerašnjem priopćenju Vlade, "navedeni dokumenti klasificirani kao povjerljivi te ih Vlada RH nije u mogućnosti objaviti". Tvrtka će, kako su naveli, o svim dodatnim relevatnim okolnostima i dalje pravovremeno izvijestiti javnost.

Inače, Europska komisija je potkraj prosinca prošle godine odobrila Hrvatskoj da grupaciji Đuro Đaković d.d. dodijeli potporu za restrukturiranje u ukupnom iznosu od 57,4 milijuna eura (430,6 milijuna kuna).

- Planom restrukturiranja predviđeno je i da privatni ulagač, tj. konzorcij čeških društava koja posluju u istom sektoru, DD Acquisition, sudjeluje u povećanju temeljnog kapitala novčanim doprinosima i doprinosima u naravi u iznosu od otprilike 64 milijuna eura. Nakon povećanja kapitala novi ulagač postat će većinski dioničar grupacije Đuro Đaković, koji će novčanim sredstvima i sinergijama te svojim iskustvom i poznavanjem tržišta poduprijeti različite aspekte restrukturiranja, navela je Komisija u priopćenju o odobrenju potpore. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!