14:04 / 11.02.2021.

Autor: HRT/M.N.

Vlada: Potpore drvoprerađivačima stradalima u potresima

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HRT / HRT

Vlada je donijela Program dodjele potpora male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Sredstva za provedbu Programa osigurana su u 2021. godini u iznosu od 10 milijuna kuna u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu na razdjelu Ministarstva poljoprivrede.  Ministarstvo poljoprivrede će na temelju Programa raspisati javni natječaj u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove odluke.


Na području pogođenom potresom, poduzetnici koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja pretrpjeli su značajne štete na proizvodnim kapacitetima zbog kojih je došlo do smanjenja ili obustave gospodarske aktivnosti te je nužna sanacija šteta radi nastavljanja proizvodnje i njihova daljnjeg opstanka. 


Programom se uređuje dodjela nepovratnih sredstava potpore male vrijednosti poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području pogođenom potresom, kako je to utvrđeno Odlukom o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!