19:26 / 28.11.2018.

Autor: P.F./HRT

Vraća se naknada za plastičnu mliječnu ambalažu

-

-

Foto: - / -

Vratit će se naknada od 50 lipa za povrat mliječne ambalaže. Smatrea se da je to najbolji korak u rješavanju tog otpada koji u ovom trenutku završava u miješanom komunalnom otpadu.
U prvim mjesecima iduće godine vratit će se naknada od 50 lipa i za svu plastičnu ambalažu u kojoj se prodaju mlijeko i mliječne prerađevine, najavili su iz Fonda za zaštitu okoliša.

Sustav povrata plastične ambalaže pokazao se kao vrlo učinkovit, ponajviše zbog građana kojima je zarada od toga, nažalost, često i jedini način da prežive ili poprave svoju materijalnu situaciju.

"Ono što je Ministarstvo pod ingerencijom resornog ministra Tomislava Ćorića zaključilo u svojim analizama, u suradnji s Fondom, da bi povrat mliječne ambalaže unutar depozitnog sustava bio najbolji korak u rješavanju tog otpada koje u ovom trenutku završava u miješanom komunalnom otpadu", izjavio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!