10:15 / 03.07.2018.

Autor: N.M./Hina

Vrijedan posao za Brodosplit

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dio je to sporazuma o dugoročnoj suradnji te dvije kompanije, kojom bi Brodosplit do 2025. trebao ostvarivati godišnji prihod od oko 500 milijuna kuna.
Iz splitskog Brodosplita izvijestili su kako su s talijanskim Fincantierijem potpisali su dva nova ugovora za gradnju opremljenih sekcija za mega kruzere, što je dio sporazuma o dugoročnoj suradnji.

Uz  ostale ugovore koji su u pripremi i bit će uskoro potpisani, Brodosplit će ostvarivati više od 5 milijuna eura mjesečnog prihoda, pa bi do 2025. trebao ostvarivati godišnji prihod od oko 500 milijuna kuna godišnje.

Prvi ugovor odnosi se na projekt izgradnje sekcija s više od 1200 tona čelika. Riječ je o pramčanom dijelu brodskog trupa, a sekcije će biti ukrcane na baržu i otegljene u brodogradilište iz grupacije gdje će se montirati na brod.  Drugim ugovorom Brodosplitu je dodijeljen projekt izgradnje središnjeg dijela broda, ukupne dužine veće od 100 metara i težine više od 3000 tona čelika, s rokom isporuke u drugoj polovini 2019. godine, koji će biti vodonepropusno zatvoren s obje strane i otegljen samostalno u plovnom stanju u brodogradilište iz grupacije.

U pripremi je i angažman određenog dijela radnika Brodosplita za privremeni rad u brodogradilištu čiji je vlasnik Fincantieri, a na izvođenju dijela specijalističkih završnih radova luksuznog putničkog kruzera. "Naši radnici redovno izvode određene poslove izvan kruga Brodosplita, a pojedini i izvan Republike Hrvatske, kao što i Brodosplit ponekad koristi usluge vanjskih radnika, čime se međusobno nadopunjavamo potrebnim kadrovima", navode iz Brodosplita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!