08:54 / 15.06.2019.

Autor: D.M./HRT

Vujčić: Likvidnost hrvatskih banaka ne ostavlja sumnju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Počinje tradicionalna Dubrovačka konferencija koju organizira HNB.
Hrvatska narodna banka u Dubrovniku organizira 25. međunarodnu ekonomsku konferenciju. Okupilo se 90-ak znanstvenika, predstavnika financijskih institucija te ostalih aktera gospodarske politike.

Konferencija će se ove godine baviti pitanjem kako oblikovati ekonomske politike u doba sve većeg populizma. Bit će predstavljeno i istraživanje koliko je Hrvatska dobar kandidat za uvođenje eura.

Guverner HNB-a Boris Vujčić tom je prilikom najavio skoro podnošenje pisma namjere za ulazak hrvatske u Europski tečajni mehanizam. No prije bliske suradnje su Europskom središnjom bankom u obavljanju poslova supervizije kreditnih institucija, potreban je test aktive hrvatskih banaka.- Očekujemo da će taj test, što se tiče hrvatskih banaka, vrlo dobro proći. Kao što uvijek napominjem - likvidnost hrvatskih banaka je takva da ne ostavlja sumnju da se radi o kvalitetnom i stabilnom sustavu. Dapače, ona je više nego što je prosjek u samoj Eurozoni i to značajno viša tako da tu stvarno ne očekujemo probleme, izjavio je guverner.
Foto: Hrvatski radio

Foto: Hrvatski radio

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!