12:31 / 16.05.2019.

Autor: HRT

Vujčić: Vrlo je malo strukturnih reformi

-

-

Foto: - / -

U Opatiji se održava konferencija Hrvatskog novčanog tržišta.
U Opatiji se održava konferencija Hrvatskog novčanog tržišta. Guverner Boris Vujčić rekao je da unatoč dobrim makroekonomskim pokazateljima u prva dva mjeseca ove godine, na rast hrvatskog gospodarstva u 2019. i dalje utječu mnogi rizici. Ministar Goran Marić istaknuo je važnost dobre pripreme i informiranosti građana o uvođenju eura.

- Znači doprijeti do svakog čovjeka, da ne bude razloga za strah, frustracije, nesigurnost, stvarnu ili zamišljenu. Ne smijemo doći pod pritisak ili biti žrtva nekih zadanih ili arbitrarnih rokova. Moramo samo ocijeniti naše stanje i kondicije, rekao je Goran Marić, ministar državne imovine.

- Vrlo malo tog se događa, vrlo malo strukturnih reformi i one koje se pokušaju napraviti se vrlo lako mogu demontirati. To nije prvi puta i to ostaje glavna ranjivost hrvatskog gospodarstva, naglašava Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!