16:36 / 27.08.2018.

Autor: HRT

Vukovarske i makedonske poduzetnice razmjenjuju iskustva

-

-

Foto: - / -

Projekt se provodi u Hrvatskoj i Makedoniji a financira ga Europska unija.
11 makedonskih poduzetnica na svom studijskom putovanju u sklopu projekta "WE Make# posjetilo je danas Vukovar. Sastale se s domaćim poduzetnicama kako bi razmijenile znanja i iskustva. Projekt se provodi u Hrvatskoj i Makedoniji a financira ga Europska unija.

Poduzetnica Zrinka Šesto vlasnica je turističkog broda u Vukovaru. On plovi na struju a vozi danju i noću.Kaže kako je pokretanje tog posla bio veliki izazov za nju.

Žene se, kažu vukovarske poduzetnice, u poslovnim vodama dobro snalaze, no ono što s čime se još bore su administracija i predrasude.

U gradu heroju sve je više žena poduzetnica jer ih se potiče i financijski stimulira. I zato su svoja znanja razmijenile s poduzetnicama iz Makedonije.

Cilj studijskoj posjeta je upoznati i povezati makedonske poduzetnice s hrvatskom poduzetničkom klimom i dati im potporu za buduću suradnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!