08:02 / 04.04.2019.

Autor: HRT

Weber: Neće biti rezova i dramatičnih konstrukcija

-

-

Foto: - / -

Weber je naglasila da su do 1. travnja bili maksimalno orijentirani na provedbu i implementaciju nagodbe, a od ovoga mjeseca na stvaranje novih vrijednosti.
Koncern Agrokor otišao je u povijest, a poslovati je počela Fortenova grupa. U HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Irena Weber, zamjenica glavnog izvršnog direktora i glavna operativna direktorica Fortenova grupe, usporedila je dosadašnje i buduće poslove i kazala da je "sve dosta slično, ali ipak i različito".

- Agrokor postao Fortenova - Imenovano vodstvo nove kompanije 
- Otvoreno: Kakva je budućnost Fortenova grupe?
Plenković: Fortenova treba djelovati na dobrobit hrvatske ekonomije 

Naglasila je da su do 1. travnja bili maksimalno orijentirani na provedbu i implementaciju nagodbe, a od ovoga mjeseca na stvaranje novih vrijednosti.

Operativne kompanije nastavit će poslovati pod starim, snažnim i prepoznatljivim brendovima, kazala je, te istaknula da se već razgovaralo s Upravnim odborom o detaljima poslovanja u budućnosti, osobito se fokusiravši na maloprodaju, poljoprivredu i proizvodnju hrane.

Odgovarajući na pitanje hoće li Merkator, Konzum i Tisak biti prvi na udaru gdje će se raditi rekonstrukcije i rezovi, rekla je da neće biti nikakvih udara, rezova i dramatičnih konstrukcija. 

- U maloprodaji će biti fokus na povećanju efikasnosti i stabilnosti unutar samog segmenta. Druga je strategija u proizvodnji hrane. Tu su kompanije poput Leda, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Frikoma i Sarajevskog kiseljaka. Oni posluju iznimno dobro, uvijek profitabilno. Ovdje ćemo se fokusirati na povećanje samih prihoda i rast izvoza, kazala je.

Weber je naglasila da "postoji čitav niz kompanija koje su u sklopu Fortanova grupe, a koje neće biti fokus poslovanja sutra".

- Strategija je bila da se krene u prodaju tih društava. Prodaja će se obaviti na maksimalno transparentan način, što znači putem javnog tendera. Tek sada, nakon 1. travnja, možemo početi s prodajom imovine ili društva. 

Maksimalno smo socijalno osjetljivi, rekla je Weber, te ponovila da je zadovoljna što su u dosadašnjem procesu uspjeli sačuvati 52.000 radnih mjesta. No kazala je i da im nedostaje radne snage. Smatra da su radnici prošli teško razdoblje te ističe da se kontinuirano radi na povećanju plaća i ostalih benefita koje imaju, "uskrsnice, božićnice, dara za dijete".
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!