19:41 / 03.01.2018.

Autor: HRT

Za aglomeraciju Nin-Privlaka-Vrsi 397,2 mil. kn

Foto: Filip Buzov/HRT

Foto: Filip Buzov/HRT

Foto: - / HRT

Ovaj projekt predstavlja veliki iskorak. Njime će se povećati priključenost na javni sustav odvodnje otpadnih voda na 83%, rekao je ministar Tomislav Ćorić.
Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi" vrijednom 397,2 mil. kn, potpisani su danas u Ninu. Od te sume se 224,9 milijuna kuna sufinancira bespovratnim EU sredstvima, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić istaknuo je da će se kroz projekt izgraditi preko 102 km kanalizacijske mreže i 34 crpne stanice, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, sanirati 31,8 km vodovodne mreže te nabaviti oprema za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda.

Aglomeracija Nin-Privlaka-Vrsi jedna je od većih aglomeracija u Hrvatskoj. Ovaj projekt predstavlja veliki iskorak, njime će se povećati priključenost na javni sustav odvodnje otpadnih voda na 83 posto. Time povećavamo kvalitetu života stanovnika i turista kao i razinu zaštite okoliša, kazao je Ćorić. Gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko ocijenio je da je riječ o projektu stoljeća važnom za razvoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!