14:07 / 07.10.2021.

Autor: HRT

Za dostojanstveni rad ključna suradnja poslodavaca i sindikata

Mladen Novosel i Mihael Furjan

Mladen Novosel i Mihael Furjan

Foto: Dnevnik / HTV

Posao u struci, rad na neodređeno vrijeme, primjerena plaća i radno vrijeme - sve su to komponenete dostojanstvenog rada koje u Hrvatskoj na žalost u mnogim slučajevima nisu na zadovoljavajućoj razini. Kolektivnim pregovaranjem radni se uvjeti bitno popravljaju, pa je važno postići ugovore i u metalnom, drvnom, tekstilnom i poljoprivrednom sektoru, istaknuli su predstavnici sindikata okupljeni na obilježavanju Dana dostojanstvenog rada. 

- Cilj nam je da u narednih 6 mjeseci do godinu dana u Hrvatskoj imamo daleko više sektorskih proširenih kolektivnih ugovora nego što to imamo danas, a samim time i da sljedeće godine, 7. listopada 2022. na Dan dostojanstvenog rada možemo reći da smo uspjeli nešto promijeniti, poručio je predsjednik SSH Mladen Novosel.

- HUP će doista težiti što boljoj suradnji sa sindikatima i naravno i našim zaposlenicima jer imamo zajednički cilj - uspjeh naših kompanija i naravno što bolji standard građana u Hrvatskoj, kazao je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!