14:52 / 06.12.2019.

Autor: HRT

Za energetsku obnovu još 18,6 milijuna kuna

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radovi koji obuhvaćaju obnovu 24 županijske školske ustanove i bjelovarski Dom za starije osobe vrijedni su 57 milijuna kuna
Ugovore vrijedne 18,6 milijuna kuna za projekte energetske obnove, koji se financiraju iz EU fondova, potpisali su u petak u Bjelovaru državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predstavnici 25 županijskih ustanova.

Radovi koji obuhvaćaju obnovu 24 županijske školske ustanove i bjelovarski Dom za starije osobe vrijedni su 57 milijuna kuna, a zahvaljujući danas potpisanim ugovorima, zatvorena je financijska konstrukcija tih projekata.

- Kroz projekte energetske obnove škole ćemo učiniti ugodnijima za boravak učenicima i učiteljima, što nas iznimno veseli, istaknuo je državni tajnik Žunac.

Župan Bajs je rekao da Bjelovarsko-bilogorska županija ima ugovorenih stotinjak europskih projekata vrijednih 700 milijuna kuna te da je po ulaganju u školstvo druga u Hrvatskoj.

- Naš najveći projekt svakako je izgradnja nove zgrade Opće bolnice, ali veliki dio projekata odnosi se na energetsku obnovu naših škola kojom su obuhvaćene 44 škole u koje će se u konačnici uložiti 160 milijuna kuna, poručio je župan Bajs.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!