12:32 / 16.04.2018.

Autor: I.M./HRT

Za gradnju trajektne luke Tkon 32 milijuna kuna iz fondova EU

-

-

Foto: - / -

Za dvije godine izgradit će se gat s dva veza, ukrcajno-iskrcajnim prostorom, pristaništem i parkiralištem.
U Tkonu na otoku Pašmanu potpisan je ugovor o dodjeli 32 milijuna kuna za izgradnju trajektne luke. Riječ je o prvom projektu županijske Lučke uprave koji se financira nepovratnim novcem Europske unije.

Luka Tkon na otoku Pašmanu prvi je od 28 projekata koji će se prvi put financirati nepovratnim sredstvima EU-a, a ta ulaganja, veća od 176 milijuna kuna, nastavit će se u lukama od Dubrovnika, preko Korčule, Brača, Pašmana i Cresa pa sve do Pule, najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Novinare je zanimao i njegov komentar na najave da će Strabag i talijansko-turski konzorcij podnijeti tužbe Upravnom sudu, nakon što je za gradnju Pelješkog mosta odabrana kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation.
"Što se tiče zaustavljanja gradnje Pelješkoga mosta, mislim da bi to pitanje trebalo postaviti svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije, pa čuti njihov odgovor, a taj odgovor je i moj odgovor", dodao je.

Ministar se osvrnuo i na odabir konzultanta za budući sustav naplate cestarina na autocestama, rekavši da su u fazi evaluacije pristiglih ponuda. "Za mjesec dana znat ćemo najpovoljnijega konzultanta, koji će do kraja godine početi raditi i početi tražiti rješenje", izjavio je Butković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!