17:46 / 06.08.2021.

Autor: Ana Marušić/Regionalni dnevnik/HRT

Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu, kažu nautičari

Za nautičare, Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu

Za nautičare, Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U drugoj polovini srpnja Zadarska županija prva je po broju ostvarenih turističkih noćenja. Bez obzira na nestabilnu, te u dijelu srpnja izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju, nautičari i dalje najradije biraju taj dio jadranske obale.

Obzirom na središnji položaj na jadranskoj obali, dobru prometnu povezanost, prostran akvatorij s velikim brojem otoka, te najveću čarter flotu, Zadarska županija tradicionalno privlači velik broj turista kojima ideja ljetovanja podrazumjeva boravak na brodici.

Ipak, u okolnostima koje su nam promjenile živote u posljednjih godinu i pol, niti vlasnici plovila nisu mirno spavali. A onda se dogodila sezona. Već mjesec i pol u Salima na Dugom otoku nerjetko se traži vez više.

- Za one koji provode odmor na jedrilici, Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu, bez premca, za pomorca ne vjerujem da mogu postojati druga mjesta lijepa kao Hrvatska. Ovo je sigurna zemlja, potpuno, moram reći, dolazim ovamo svake godine i osjećam se odlično, kaže Massimo iz Italije. Cijela je njegova obitelj cijepljena, kao i većina nautičara s koje smo zatekli u Salima.

- Osjećamo se ovdje vrlo sigurno, meni je drugi puta da sam tu, s cijelom obitelji, a koronavirus imamo i u Holandiji i sviđa nam se što ovdje o tome ne govorimo, osjećamo se sigurno i dobrodošlo, kaže Nizozemac Kurjon. I ostali naglašavaju kako se u Hrvatskoj osjećaju sigurno. Sviđa im se kako se odnosimo prema virusu.

Dakle, sve što trebamo je ostati barem u narančastoj zoni, pa bi nautička sezona mogla uistinu potrajati i duboko u jesen.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!