16:19 / 30.07.2018.

Autor: O.R./HRT

Za projekte održivog korištenja prirodne baštine 24 mil. kn

-

-

Foto: - / -

Po bogatstvu prirodne baštine, biljnih i životinjskih vrsta Primorsko-goranska je županija najraznolikija u Hrvatskoj.
U Rijeci je potpisan ugovor za dva projekta održivog korištenja prirodne baštine vrijedna 24 milijuna kuna, od čega je 16 milijuna iz fondova Europske unije.

Riječ je o Interpretacijskom centru prirodne baštine Primorsko-goranske županije koji će biti na Sveučilišnom kampusu na Trsatu, te Centru za velike zvijeri u Staroj Sušici u Gorskome kotaru koji će ponuditi sadržaje specifične za taj dio Primorsko-goranske županije, te pridonijeti očuvanju prirode i jačanju ekološke svijesti.

Prepoznati prioriteti za kulturnu i prirodnu baštinu u okviru operativnog programa koji je u ovoj financijskoj perspektivi dostupan, i sami projekti koji govore u prilog tome - mi smo preko 300 projekata u kulturnoj baštini ugovorili, rekla je ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac.

Po bogatstvu prirodne baštine, biljnih i životinjskih vrsta Primorsko-goranska je županija najraznolikija u Hrvatskoj. Interpretacijski centar prirodne baštine promovirat će 11 odredišta u Primorsko-goranskoj županiji.

Riječ je o projektima za 21. stoljeće koji će biti zamašnjak za daljnji razvoj turističke ponude na ovom području.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!