16:14 / 21.11.2018.

Autor: Zdravko Kleva/D.M./HRT

Za svoje radnike grade hotel s 4 zvjezdice

-

-

Foto: - / -

Turistička tvrtka Jadranka u Malom Lošinju podigla je svoje smještajne kapacitete na razinu četi i pet zvjezdica. Sada podiže kvalitet smještaja svojih djelatnika, sezonskih
Mali Lošinj je ove godine ponio titulu najljepše destinacije godine na Jadanu. Nije to slučajno, uzme li se u obzir da stalno podižu kvalitetu turističke ponude. A preduvjet su za to, tvrde, zaposlenici. Kako bi zadržali kvalitetnu radnu snagu na otoku, odlučili su i stalnim i sezoncima ponuditi više.

Turistička tvrtka Jadranka u Malom Lošinju podigla je svoje smještajne kapacitete na razinu četi i pet zvjezdica. Sada podiže kvalitet smještaja svojih djelatnika, sezonskih ali i onih koje bi zadržali duže. Za takve u Velom Lošinju uređuje se hotel razine 4 zvjezdice. Peta turistička grupacija u Hrvatskoj s ovom investicijom od 5 milijuna eura osigurava 40 smještajnih jedinica za svoje djelatnike.

U buduće ovakvih će projekata trebati još. Jadranka hoteli imaju 700 stalno zaposlenih. U sezoni moraju angažirati još 700 za koje nedostaje smještaj. Traži se rješenje, po mogućnosti ne iznajmljivanje ležaja, već izgradnjom ili uređenje stalnih kapaciteta za zaposlenike. Na Malom lošinju za izgradnju mjesta nema, može se graditi samo tamo gdje će se nešto srušti ili preurediti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!