Zadarska zračna luka na top listi najboljih u kategoriji do 5 milijuna putnika

16.10.2022.

20:17

Autor: Žana Morović-Rudić/Dnevnik/HRT

Zračna luka Zadar

Zračna luka Zadar

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Avionom do Zadra pa na more. I to može biti izbor za putovanje na godišnji odmor. Tamošnja je zračna luka već ušla na usku listu najboljih u kategoriji do 5 milijuna putnika. Sutra će se u Las Vegasu otkriti pobjednik.

Žana Morović-Rudić javila se iz Zadra, rekla je da je ova nominacija uistinu veliko priznanje jer dolazi od zrakoplovne struke.

- U kategoriji do 5 milijuna putnika, uz Zračnu luku Zadar nominirani su Nirenberg, Edinburgh i Larnaka na Cipru, rekla je.

Ako Zadar i ne osvoji tu prestižnu nagradu, dodala je, kako je to dobra promocija turizma zadarske regije.

Mihaela Kadija
, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, rekla je da je ovaj vikend 15.000 putnika prošlo kroz zadarsku zračnu luku i očekuje da će sezonu završiti sa 1,1 milijun putnika, što je najviše do sada.

- To govori o važnosti naše zračne luke za cijeli turizam, posebice za posezonu i za udaljena tržišta, rekla je.

U listopadu su, dodala je, gosti iz Velike Britanije "skočili" u top 5 tržišta s povećanjem od 77%. Očekuje ih još nekoliko događanja poput Biograd Boat Showa, Zadarska regata, biciklistička utrka, a nade polažu i u advent.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!