21:01 / 15.08.2018.

Autor: B.B./HRT

Zagreb ljeti diše punim plućima

-

-

Foto: - / -

Bogatstvo ponude privlači i što je još važnije produljuje boravak turista. Na otvorenom se kuha, pleše i pjeva. Gledaju se predstave i koncerti. Parkovi su puni.
Zagreb je posljednjih godina sve atraktivniji turistima. Pokazuje to i statistika. Turisti najviše stižu iz Koreje, SAD-a i Njemačke. Najviše noćenja ostvarili su Amerikanci. Što Zagreb nudi, istražio je Borko Brunović.

Nakon festivala hrane, filmova i knjige - najljepši zagrebački park ovaj je tjedan u znaku plesa. Večernji plesnjaci na Zrinjevcu privlače i domaće i strance, a kukove gibaju i stariji i oni malo mlađi. Dok jedni plešu po parkovima - drugi na Gradecu besplatno gledaju filmove. Za sigurno mjesto stolovi se trebaju rezervirati preko interneta - za nesigurno - stolci se grabe prije početka predstave. Stotinjak metara dalje - ljeto na Strossu. Šetališe s pogledom na grad prokušani je recept koji već godinama privlači goste i danju i noću.

Grad vrvi i po dnevnim vrućinama što znači da su puni i hoteli, hosteli, apartmani. Bogatstvo ponude privlači i što je još važnije produljuje boravak turista. Na otvorenom se kuha, pleše i pjeva. Gledaju se predstave i koncerti. Parkovi su puni. Neki bi reki da tek ljeti - Zagreb diše punim plućima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!