Zagrebačka skupština: Javni natječaj gradnje infrastrukturne prometne građevine

12.09.2022.

21:31

Autor: P.F./Hina

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su, bez nazočnosti oporbe, prihvatili prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o raspisivanju javnog natječaja za osnivanje i prijenos prava građenja radi gradnje infrastrukturne prometne građevine na Trešnjevci.

Riječ je o građevinskom zemljištu u Jarunskoj ulici, uređenom zemljištu od 8988 četvornih metara, za gradnju trga, parka i infrastrukturne prometne građevine visoko inovativne tehnologije.

Natječaj je raspisan na rok od 50 godina, za početnu naknadu za pravo građenja odnosno godišnji obrok (anuitet) koji iznosi 821.000 kuna, koji će se rasporediti na mjesečne naknade na koje se obračunava PDV.

Javni natječaj će se provesti javnim prikupljanjem pisanih ponuda.

Gradski zastupnici na sjednici su prihvatili i prijedlog skupštinskog Odbora za javna priznanja da se "Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost" dodijeli Karli Jančić, učenici Osnovne škole Kustošija te Janu Filipoviću, učeniku Škole za modu i dizajn te da ih se nagradi priznanjem i novčanom nagradom.

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. do 2020., za projekt "Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza V.".

Usvojili su i prijedlog gradonačelnika o prihvaćanju obvezujuće ponude za zakup poslovnog objekta za namjenu dječjeg vrtića u Sesvetama, Vladimira Vidrića 12, za potrebe proširenja kapaciteta ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja na području te Gradske četvrti.

Sve te točke usvojene su u ponedjeljak navečer bez oporbenih gradskih zastupnika, koji su još popodne napustili sjednicu Gradske skupštine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!