12:10 / 04.03.2018.

Autor: I.M./Hina

Zagrebačka županija je Stvaratelj za stoljeća

-

-

Foto: - / -

Zagrebačkoj županiji dodijeljena je velika nagrada i priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
U sklopu Regionalnog summita poduzetnika 300 najboljih, koji se održava ovog vikenda u Dubrovniku, Zagrebačkoj županiji dodijeljena je velika nagrada i priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

U ime Zagrebačke županije nagradu je preuzeo župan Stjepan Kožić koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što su prepoznati trud, vizija, ideje i projekti kojima Županija, ali i drugi laureati, daju doprinos razvoju poduzetništva u tom dijelu Europe, priopćeno je iz Županije.

Zagrebačka županija jedina je županija, odnosno regija koja je osvojila tu prestižnu nagradu u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz osam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Italija, Makedonija, Austrija i Srbija), a u istoj kategoriji nagrađeni su i gradovi Šibenik, Pleternica i Ivanec iz Hrvatske te Podgorica iz Crne Gore.

Župan Kožić bio je i govornik na međunarodnoj konferenciji za novinare gdje je istaknuo napore koje Županija ulaže u svoju transformaciju u smart županiju.
Smatram da gradovi i regije moraju biti nositelji snažnih gospodarskih promjena. Oni utječu na jačanje investicijske aktivnosti, rast izvoznih resursa, povećanje zaposlenosti i na kraju rast BDP-a. Upravo rast BDP-a, i to od 1,38 posto godišnje, događa se kada se za 10 posto poveća broj korisnika širokopojasnog pristupa internetu, naglasio je Kožić obrazlažući zašto Županija već dvije godine radi na 700 milijuna kuna vrijednom projektu koji ima za cilj svim kućanstvima i poduzetnicima u županiji omogućiti pristup brzom odnosno ultra-brzom Internetu.

Inače, Zagrebačka županija na čitav niz načina pomaže svoje gospodarstvo, pogotovo nepovratnim potporama za koje iz godine u godinu postoji sve veći interes među poduzetnicima, te ulaganjima u 20 aktivnih poduzetničkih zona u kojima trenuačtno posluje 300 tvrtki koje zapošljavaju više od 6000 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!