17:57 / 28.03.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Zahtjevi za potporu za nabavu mineralnog gnojiva od 1. travnja

Zahtjevi za potporu za nabavu mineralnog gnojiva od 1. travnja

Zahtjevi za potporu za nabavu mineralnog gnojiva od 1. travnja

Foto: Ilustracija/Igor Kralj / Pixsell

Zahtjevi za potpore male vrijednosti za nabavu mineralnog gnojiva će se podnositi od 1. travnja do 15. svibnja, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, koje je za tu namjenu osiguralo 200 milijuna kuna, a predviđa se da će obuhvatiti 88 tisuća gospodarstava.

Potpora je predviđena za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje, dok su prihvatljivi proizvođači upisani u upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini.

Minimalna prihvatljiva površina pod poljoprivrednim kulturama iznosi jedan hektar te je za potporu prihvatljivo do prvih 20 hektara poljoprivrednih površina poljoprivrednog gospodarstva na kojima se uzgaja jedna ili više kultura.

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 450 kuna za prvih 10 hektara poljoprivrednog gospodarstva te 250 kuna po hektaru za preostalih deset hektara, do ukupno 20 hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!