Započela izgradnja centralne zgrade budućeg Tehnološkog parka na Dračevcu

24.08.2022.

15:47

Autor: P.F./Hina

Bager na gradilištu

Bager na gradilištu

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Otvaranjem "građevinskog dnevnika" službeno su započeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji centralne zgrade budućeg Tehnološkog parka Split u vrijednosti 125 milijuna kuna, izvijestili su iz Grada.

Izvršenjem radova uklanjanja na mjestu zgrade bivše vojarne Dračevac te formiranjem građevinske čestice u katastru, stekli su se svi uvjeti za početak gradnje, a tim povodom danas je na gradilištu održan sastanak predstavnika Grada kao investitora s izvođačem radova te obilazak gradilišta.

Uz gradonačelnika Ivicu Puljka, početku radova nazočili su članovi projektnog tima Grada, v.d. pročelnica Službe za razvoj grada i koordinatorica projekta Vedrana Franić i asistentica za upravljanje projektom Andrea Racetin Muše te direktor Razvojne agencije RaST Split Goran Batinić.

Radove uklanjanja postojećeg objekta i izgradnje centralne zgrade Tehnološkog parka izvodi tvrtka Strabag d.o.o., a vrijednost izgradnje centralne zgrade Tehnološkog parka Split Dračevac iznosi 124.498.144,27 kuna.

Projekti Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split Dračevac i Razvoj zone Dračevac - Tehnološki park Split Dračevac financiraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Grad Split, a ukupna mu je vrijednost 164.754.315 kuna, od čega bespovratna sredstva EU iznose 105.074.234 kuna, navodi se u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!