13:20 / 29.01.2019.

Autor: M.Š./Hina

Započela procedura imenovanja uprava/direktora zrcalnih kompanija Agrokora

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Konzum plus, Ledo plus, Jamnica plus, Belje plus itd., nastavit će imati iste uprave koje vode i postojeće kompanije, što će biti slučaj i u ostalim društvima grupe koja će slijediti istu logiku.
Na Trgovačkom sudu u Zagrebu započela je procedura imenovanja uprava/direktora budućih novih kompanija, nakon što je završen proces registracije novih imena budućih zrcalnih društava Grupe Agrokor, izvijestila je u utorak Agrokorova izvanredna uprava.

- Sberbank: Prodat ćemo udio u Agrokoru u prvoj polovici ove godine


Uprave/direktori zrcalnih kompanija u većini njih ostat će isti kao i u postojećim društvima grupe, a promjena će biti samo u nekoliko manjih tvrtki u kojima su pojedini članovi uprava/direktori samoinicijativno najavili odlaske iz drugih razloga, kaže se u priopćenju.

Tako će, kako se dodaje, primjerice, Konzum plus, Ledo plus, Jamnica plus, Belje plus itd., nastaviti imati iste uprave koje vode i postojeće kompanije, što će biti slučaj i u ostalim društvima grupe koja će slijediti istu logiku.

Procedura imenovanja menadžmenta zrcalnih kompanija jedan je od koraka u procesu pripreme implementacije nagodbe vjerovnika u Agrokoru te je važna pretpostavka da na dan provedbe implementacije zrcalne kompanije zažive u potpunosti, kaže se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!