18:23 / 14.12.2018.

Autor: HRT

Završen projekt "Razvoj Zračne luke Dubrovnik"

-

-

Foto: - / -

Započet je prije 4 godine. Ukupno je vrijedan 225 milijuna eura. Od toga je 70 posto bespovratnog europskog novca.
Do kraja sljedeće godine trebao bi biti završen projekt "Razvoj Zračne luke Dubrovnik", započet prije 4 godine. Ukupno je vrijedan 225 milijuna eura. Od toga je 70 posto bespovratnog europskog novca. Ni radovi na pisti nisu umanjili rekorde - do kraja godine promet će biti veći od 2,5 milijuna putnika, što je 10 posto više nego lani.

Porast broja putnika odražava se i na financije pa je Zračna luka Dubrovnik ove godine ostvarila 72 milijuna kuna čiste dobiti. I to unatoč radovima na rekonstrukciji uzletno-sletne staze. Prvi dio je završen proljetos, a drugi i najkompleksniji, uz povremene poteškoće u odvijanju zračnog prometa, prije tjedan dana. 

Ugrađen je i satelitski sustav za slijetanje noću. Preostalih 1000 metara piste trebalo bi biti završeno do kraja ožujka - prije ljetnog reda letenja, koji tijekom sezone donosi čak 2 interkontinentalna leta - Dubai poput ove godine, te izravne letove s Philadelphiom.

Naime, American Airlines će tako prvi put nakon 28 godina povezati Hrvatsku i Sjedinjene Američke Države.

Među 70-ak avioprijevoznika, koliko ih dolazi u dubrovačku zračnu luku, uskoro će biti i najveći niskotarifni Ryanair s letovima iz Dublina 4 puta na tjedan.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!