Završena rekonstrukcija i nadogradnja luke Drače na Pelješcu

10.07.2022.

07:00

Autor: Sandra Lacković/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Nadogradnja Luke Drače

Nadogradnja Luke Drače

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Završen je projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke Drače na Pelješcu. Mještani su dobili 44 nova komunalna veza, barke su zaštićene, a turisti ugodno iznenađeni novom vizurom u središtu mjesta.  

Drače na Pelješcu. Turisti se ovdje vraćaju, a prednjače Poljaci. Dočekala ih je uređena riva u središtu mjesta s 44 nova komunalna veza za lokalno stanovništvo. 

- Prošle godine ništa nije bilo. Ove godine su došli i vidjeli jedan ovakav objekt izgrađen. Nisu mogli vjerovati da se u godinu dana napravilo. Moram napomenut da do kraja idućeg tjedna bit će riješeno sidrište koje nedostaje i do kraja idućeg tjedna svi koji su potpisali ugovor moći će se vezati u ovu lučicu, rekao je Vlatko Mratović, načelnik Općine Janjina.

Projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke Drače vrijedan je 4 milijuna kuna. Općina Janjina uložila je 200 000 kuna, Lučka uprava dubrovačko neretvanske županije 700 000 a ostatak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Korist je višestruka.  

- Sama luka Drača je dobila zaštitu ovaj lukobran je sačuvan od udara sjevernog vjetra i mora, utjecaja tramuntane i bure tako da mislim da je značajno za lokalno stanovništvo. Intencija je da pojačamo izgradnju komunalnih vezova na području županije, rekao je Antun Banovac, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske. 

- Mi smo zacrtali u ovome mandatu osigurati 1500 komunalnih vezova za naše sugrađane. Smatramo da uz financiranje koje očekujemo iz europskih fondova i za komunalne vezove da ćemo uspjeti realizirat ovaj naš plan, rekao je Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.

Na ovom dijelu Pelješca odlični turistički rezultati - višestruko bolji nego prošle godine. Što će tek biti kad se za petnaestak dana otvori Pelješki most.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!