Završni radovi u splitskoj gradskoj luci, najveći u posljednjih 150 godina

25.11.2021.

14:45

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV

Završni radovi u splitskoj gradskoj luci, najveći u posljednjih 150 godina

Završni radovi u splitskoj gradskoj luci, najveći u posljednjih 150 godina

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U tijeku su završni radovi u splitskoj gradskoj luci, najveći u posljednjih 150 godina. U sklopu projekta obala je proširena s 4 i pol metra na 9 i pol metara, s ukupnom dužinom od 260 metara, a imat će i posebna privezišta za katamarane i dio za pješake čime će se smanjiti uobičajene gužve za vrijeme sezone.


- Predviđeno je da radovi budu završeni koncem ove godine, dakle nakon nepunih devet mjeseci, kaže Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split.

U projekt je uloženo 42,6 milijuna kuna koji su povučeni iz kohezijskih fondova EU i državnog proračuna.


- Zahvaljujući Vladi, resornom ministarstvu i EU fondovima mi ćemo nakon 150 godina dobiti jednu novu rivu koja će u potpunosti zadovoljavati potrebe putnika i građana Splita. Operativni dio bit će odvojen od šetnice, a posebno bih istaknuo da je obala prilagođena osobama s invaliditetom, ističe Mihanović i dodaje kako su ovi radovi od iznimnog značaja za grad Split.


- Ovo treba biti smjer u kojem bi se Split trebao razvijati, uz konkretne projekte i ideje, poručio je u razgovoru za "Dobro jutro, Hrvatska".


Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!