13:55 / 20.09.2018.

Autor: I.A./I.H./HRT

Želite jabuke? Dođite i uberite si ih!

-

-

Foto: - / -

Interes je golem. Dorotići su, kažu, u nepuna 2 tjedna uspjeli spasiti voćarsku sezonu. S istim modelom prodaje nastavit će i dogodine.
Nakon niza poteškoća s pronalaskom radne snage za berbu jabuka te niskim ponuđenim otkupnim cijenama - mladi voćar Sven Dorotić iz Brežane Lekeničke odlučio je otvoriti vrata svog voćnjaka svima i ponuditi im da dođu i samu uberu jabuke po pristupačnoj cijeni.

Na svega 20-ak minuta udaljenosti od Zagreba, čista priroda i slatki plodovi jabuke po primamljivim cijenama od 1 do 3 kune po kilogramu dovoljan su mamac za mnoge da dođu na imanje obitelji Dorotić.

Početna otkupna cijena domaće prvoklasne jabuke bila je 1.80 kn, što je uz sve troškove premalo za proizvođače, a i trenutačno - domaću jabuku nitko ne želi otkupiti.

Iako dovedeni pred zid, suočeni s propašću uroda i financijskom neizvjesnošću, na Svenovu inicijativu odlučuju otvoriti 3,5 ha voćnjaka s 4.800 stabala jabuka svima.

Interes je golem. Dorotići su, kažu, u nepuna 2 tjedna uspjeli spasiti voćarsku sezonu. S istim modelom prodaje nastavit će i dogodine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!