11:08 / 02.04.2021.

Autor: Studio 4/D.M./HRT

Žgomba: Polako izlazimo iz 'pandemijskog nightmarea'

Boris Žgomba

Boris Žgomba

Foto: Studio 4 / HRT

Nemamo se čime pohvaliti. U Hrvatskoj trenutno boravi jako malo gostiju, a bolje ne očekujemo ni za Uskrs, izjavio je u emisiji Studio 4 član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija Boris Žgomba. Naglasio je kako je i Istra, koja je dugo bila zelena zona, proglašena zonom rizika.

- Polako izlazimo iz 'pandemijskog nightmarea' i vidi se svjetlo na kraju tunela. Veći dio gostiju će, mislim - biti domaći gosti, dodao je Roić. Smatra kako nema razloga da ova sezona ne bude bolja od prošlogodišnje.

- I lani smo se bili zatvorili do lipnja. Očekujemo to i ove godine i zahvaljujući cijepljenju u lipanj možemo ući jači. A može se očekivati i mirna posezona, kazao je Roić. U tijeku su marketinške aktivnosti i Roić smatra da će se 2022. moći krenuti ondje gdje se stalo 2019.. Do toga bi mogli doći 2023. godine, smatra. 

Turistički rat je u tijeku

- Turistički rat je u tijeku, vodi se borba za svakog gosta tvrdi Žgomba. Naglasio je kako je otpornost turizma velika, ali da u ovom trenutku treba pomoć države. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!