Dodijeljene nagrade Zlatna bilanca

20:32 / 31.08.2021.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Zlatna bilanca

Zlatna bilanca

Foto: HRT / HRT

Pandemija i gospodarska kriza koju je izazvala bacile su brojne domaće tvrtke na koljena, no mnoge su se pokazale iznimno otpornima, a neke od njih krizu su iskoristile i za daljnji razvoj i proboj na tržištu. Večeras su u Zagrebu najboljima od njih dodijeljene Finine nagrade "Zlatna bilanca".

U konkurenciji je bilo 139.000 poslovnih subjekata, međutim, kada je Fina podvukla crtu s kriterijima ostalo ih je nešto manje od 4.000 koji su ušli u uži izbor, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-a HRT-ova novinarka Zrinka Grancarić.

Prvo plinarsko društvo dobitnik je Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika po ukupnome prihodu, a Rimac Automobili d.o.o. za najbrže rastuću tvrtku. Osječki Mono nagrađen je kao najuspješnija tvrtka prema financijskom rejtingu.


Tvrtka PPK Valpovo d.o.o. pobijedila je u kategoriji poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, a Radlovac iz Orahovice u djelatnosti rudarstva i vađenja. HS Produkt iz Karlovca najbolji je u kategoriji prerađivačke industrije, a HEP u kategoriji opskrba električnom energijom, plinom i parom. Zagrebačka Spectra Media dobitnik je u djelatnosti opskrba vodom, uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša, kao i za najdugovječnijeg poduzetnika.


U kategoriji građevinarstvo nagrađen je Lapor iz Velike Gorice, a za trgovinu na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikle Peek/Cloppenburg. Jadranska vrata d.o.o. iz Rijeke proglašena su za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti prijevoz i skladištenje. U kategoriji pružanje smještaja te priprema i usluživanje hrane dobitnik je Globalna hrana d.o.o., nositelj hrvatske franšize McDonald'sa. Za najuspješnijeg poduzetnika u 2020. godini u djelatnosti Informacije i komunikacije proglašen je Mono d.o.o. iz Osijeka, a Bina Istra pobjednik je u kategoriji stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti. 


Tvrtka Sedam arhitektura d.o.o. dobila je nagradu za najuspješniju novu tvrtku. 

Dodjelu nagrada mogli ste pratiti na Prvom programu HRT-a od 20.10.

- Ne treba zanemariti da je to godina koja je pokazala, s negativnom stopom rasta od 8 posto, što znači kad dođemo u takve izazove i to pred sve nas stavlja imperativ da nastavimo na gospodarskom planu predano raditi. Zadnji pokazatelji za ovu godinu daju nam razloga za optimizam, ali nikako za opuštanje, rekao je ministar financija Zdravko Marić.


- Bez obzira na to što su lani pali BDP i izvoz i slabiji su rezultati poslovanja našeg gospodarstva, možemo reći da je hrvatsko gospodarstvo zadržalo istu razinu zaposlenosti koja je omogućila da u ovoj godini bolje startamo i čim prije se vratimo na rekordnu 2019. godinu, rekao je predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!