16:30 / 07.12.2018.

Autor: Regina Zubanović/V.K./HRT

Zlatne kune najboljima iz Dalmacije

-

-

Foto: - / -

AD Plastik, Tromont i Human Resources Cloud dobitnici su Zlatne kune - priznanja što ga splitska Županijska gospodarska komora već 21 godinu dodjeljuje najuspješnijim velikim, srednjim i malim tvrtkama. A Zlatna kuna za inovacije otišla u ruke Danire Glavinić.
AD Plastik, Tromont i Human Resources Cloud dobitnici su Zlatne kune - priznanja što ga splitska Županijska gospodarska komora već 21 godinu dodjeljuje najuspješnijim velikim, srednjim i malim tvrtkama. A Zlatna kuna za inovacije ovaj je put otišla na Brač u ruke Danire Glavinić - suosnivačice brenda dječjih proizvoda.

Plastik ponosan je vlasnik još jedne Zlatne kune. Multinacionalna kompanija iz Solina u svojim pogonima u pet zemalja proizvodi plastične djelove za vodeće svjetske proizvođače automobila. "To nam je veliko priznanje, potvrda da radimo dobro prije svega i velika obveza da nastavimo tim putem, a osnova našeg uspjeha su naši zaposleni“, naglašava Marinko Došen, direktor AD PLASTIK-a, dobitnik Zlatne kune.

Da su kvalitetni radnici ključ uspjeha složili su se i u instalaterskoj tvrtki "Tromont" koja je dobila  Zlatnu kunu u katerogiji srednjega trgovačkog društva, te u Human Resources Cloudu. To je nagrađena softverska kompanija čiji stručnjaci osmišljavaju rješenja za cijeli svijet, posebice SAD.

Ono što je glavni sastojak našeg uspjeha su izvrsni mladi ljudi unutar forme koji rade odličan posao“, istaknuo je Vedran Vukotić, direktor HUMAN RESOURCES CLOUD-a, dobitnik Zlatne kune. Posla ima, nedostaje radnika, apeliraju i nagrađeni inovatori koji proizvode navlake za dječje krevetiće.

Sada ćemo morati održavati tečaj šivanja jer ne možemo naći pravu radnu snagu“govori Danira Glavonić, dobitnica Zlatne kune za inovaciju. Statistike splitsko-dalmatinskoga gospodarstva ohrabruju.

U odnosu na prošlu godinu stanje gospodarstva je bolje kad bi rekla u brojkama to je 2,7 pa 27% pa 14% bruto proizvoda ukupnog prihoda i povećanja noćenja  i to je ono što nas veseli“, naglašava Mirjana Čagalj, v.d.predsjednika HGK ŽK Split.

Tradicionalno, dodijeljene su i nagrade tvrtkama koje slave velike obljetnice; Slobodnoj Dalmaciji za 75 godina te Cestaru i Prometu za 70 godina rada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!