22:03 / 06.04.2019.

Autor: HRT

Zlatne penkale stranim novinarima za najbolje objave o Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Strani novinari, influenceri, blogeri koji pišu o Hrvatskoj, doprinose tome da povećaju vidljivost Hrvatske kao turističke destinacije u svijetu.
U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Petrčanima dodijeljene su nagrade svjetski priznatim novinarima za najbolje objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Nagrada "Zlatna penkala" dodijeljena je 15. put, a ove godine domaćin je Zadarska županija.

Savršen proljetni dan, plavetnilo i mora i neba i glazbena kulisa idaelna su pozivnica za sve buduće turiste. Podijelit će zasigurno lijepe uspomene. U nekoliko dana, strani su novinari upoznali  mnoge raznolikosti zadarskoga kraja. Obišli su Zadar, Paklenicu, Nin te dio zadarskih otoka.

Ovogodišnje izdanje Zlatne penkale okupilo je 24-ero predstavnika stranih medija 16 zemalja iz SAD-a i Europe. Strani novinari, influenceri, blogeri koji pišu o Hrvatskoj, doprinose tome da povećaju vidljivost Hrvatske kao turističke destinacije u svijetu. Njihov je rad u Hrvatskoj prepoznat.

Grand prix dodijeljen je u tri kategorije. Najbolja tv reportaža je "Advent u Hrvatskoj" Vasilya Andreeva za rusku nacionalnu televiziju. Najbolja u tiskanom mediju je reportaža o Dubrovniku za National geografic Amerikanca Davida Farleya. Najbolja objava na blogu je ona o nedirnutoj prirodi otoka Cresa talijanke Chiare Marchi.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!