Zoran Vučinić novi predsjednik NO-a Atlantic Grupe

23.03.2023.

10:42

Autor: Hina/HRT/A.S.

Emil Tedeschi

Emil Tedeschi

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Zoran Vučinić je novi predsjednik Nadzornog odbora (NO) Atlantic Grupe, izvijestili su iz te kompanije.


Na jučerašnjoj sjednici NO-a dosadašnji predsjednik NO-a Zdenko Adrović vodeću funkciju u ovom tijelu prepustio je Zoranu Vučiniću, dosadašnjem članu odbora.

Adrović je, kako se navodi u priopćenju, uspješno vodio Atlanticov NO od njegova osnutka 2006., a nastavlja sudjelovati u njegovom radu kao član.

- Mom prethodniku želim najprije zahvaliti i čestitati za više od desetljeća uspješnog kormilarenja NO-om kompanije koja predstavlja perjanicu korporativnog upravljanja u Hrvatskoj i široj regiji, kazao je Vučinić.

Naša je obaveza, kako je naveo, da iste visoke standarde zadržimo i ako je moguće i unaprijedimo u mandatu koji preuzimam.

Vjeruje da će njegovo međunarodno iskustvo u industriji robe široke potrošnje biti vrijedno za Atlantic Grupu.

Vučinić se NO-u Atlantic Grupe pridružio početkom 2022. godine. Riječ je o dokazanom globalnom poslovnom lideru s više od tri desetljeća dugom međunarodnom karijerom na području robe široke potrošnje, primarno u globalnim operacijama korporacije The Coca-Cola Company.

Osim na brojnim funkcijama u visokom menadžmentu Coca-Cole globalno, radio je za Egon Zehnder International, svjetski istaknutu konzultantsku tvrtku u području ljudskih resursa i izvršnog vodstva, te kao direktor mliječne industrije Dukat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!