Zrakoplov Croatia Airlinesa obnovio redovitu vezu Zagreb-Mostar

03.05.2023.

17:45

Autor: M.Š./Hina/HRT

Povratak letova na relaciji Zagreb - Mostar

Povratak letova na relaciji Zagreb - Mostar

Foto: Dejan Kapetanovic / PIXSELL

Zrakoplov Croatia Airlines sletio je u srijedu nešto iza podneva na Zračnu luku u Mostaru, na letu iz Zagreba kojim je obnovljena redovita linija između ova dva grada.

Na obnovljenoj liniji letio je zrakoplov tipa Dash 8-Q400, kojemu je ukupni kapacitet 56 putnika.

Direktor Zračne luke Marko Đuzel rekao je kako se radi o uspostavi prve redovite zrakoplovne linije nakon skoro tri godine u Zračnoj luci Mostar.

- Ovime se otvara prostor za izlazak u Europu i svijet, rekao je direktor Đuzel.

Zrakoplov Croatia Airlines će u tri navrata letjeti iz Zagreba u Mostar i natrag, a ugovor o subvencioniranju ove linije potpisan je na pola godine.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić ocijenio je kako se aktiviranjem zračne luke želi uhvatili korak s Europom i ostatkom svijeta.

Zajedno s direktorom Croatia Airlinesa Jasminom Bajićem, mostarski gradonačelnik će sudjelovati na panel raspravi o potencijalima Zračne luke Mostar koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva koji je jučer otvoren u tome gradu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!