Zrakoplovne kompanije suspendiraju letove za Ukrajinu

21.02.2022.

14:29

Autor: Hina/HRT

Putnički zrakoplov

Putnički zrakoplov

Foto: - / Pixabay

Ukrajinski ministar za infrastrukturu rekao je u ponedjeljak da je više od 10 zrakoplovnih kompanija prilagodilo red letenja za Ukrajinu zbog napetosti s Rusijom, ali je naglasio da su ukrajinski koridori i dalje otvoreni i da je zračni promet siguran.

Njemačka Lufthansa objavila je da od ponedjeljka ukida letove za Ukrajinu, pridruživši se KLM-u koji je već suspendirao letove.


Skandinavski SAS isto je tako suspendirao tjedne letove, a AirFrance je odlučio otkazati letove u utorak između Pariza i Kijeva "iz opreza".


Ministar: Sve zbog dezinformacija


- Ova otkazivanja letova niza stranih zrakoplovnih kompanija diktira isključivo informacijsko pogoršanje situacije, a ne stvarne promjene u sigurnosti letenja", rekao je novinarima ministar Oleksander Kubrakov.


Nije imenovao kompanije o kojima je riječ, ali je rekao da država radi na tome da zamijeni otkazane letove.


Ukraine International Airlines (UIA) je po ministru već otvorio prodaju karata i povećao broj letova od Kijeva do Muenchena i Ženeve koje više ne osigurava Lufthansa.


Dvije ukrajinske zrakoplovne kompanije prošli su tjedan objavile da imaju problema u dogovaranju osiguranja za neke od svojih letova nakon što je SAD upozorio da bi Rusija mogla napasti Ukrajinu u bilo kojem trenutku.


Najveća ukrajinska kompanija rekla je da su joj osiguravatelji ukinuli osiguranje za neke zrakoplove koji prometuju unutar zemlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!