ZSE: Crobexi u minusu treći dan zaredom, promet povećan

01.04.2022.

10:48

Autor: M.M./HRT/Hina

ZSE: Crobexi u minusu treći dan zaredom, promet povećan

ZSE: Crobexi u minusu treći dan zaredom, promet povećan

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na Zagrebačkoj su burzi u petak ujutro Crobex indeksi pali treći dan zaredom, no i dalje su na putu tjednih dobitaka, dok je promet znatno veći nego dan prije, zahvaljujući trgovanju dionicama Maistre.

Crobex indeks bio je u 10,30 sati u minusu 0,45 posto, na 2.088 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,20 posto, na 1.257 bodova.

Unatoč padu treći dan zaredom, oba su indeksa na putu tjednih dobitaka za više od 1,5 posto, zahvaljujući skoku početkom tjedna. Za Crobex bi to bio četvrti tjedni rast zaredom.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 3,5 milijuna kuna, gotovo 3 milijuna više nego jučer u ovo doba.

To se ponajviše zahvaljuje trgovanju dionicom Maistre, kojom je ostvaren promet veći od 3 milijuna kuna. Cijena joj je pritom porasla 0,66 posto, na 304 kune.

S prometom od 207 tisuća kuna slijedi dionica Atlantske plovidbe, a cijena joj je pala 1,5 posto, na 464 kune.

Niti jednom drugom dionicom zasad nije ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna.

Na Zagrebačkoj se burzi trguje oprezno, kao i na europskim burzama, dok ulagači prate vijesti o razvoju situacije u Ukrajini i mirovnim pregovorima između te zemlje i Rusije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!