Zsombor Marton novi član Uprave Ine

30.12.2022.

10:14

Autor: T.V./HRT/Hina

Ina

Ina

Foto: Dnevnik / HRT

Nadzorni odbor Ine imenovao je Zsombora Martona članom Uprave Ine na razdoblje od 16. siječnja 2023. do 30. lipnja 2023, a na toj će poziciji zamijeniti Berislava Gašu koji odlazi iz kompanije, priopćili su iz Ine.

Marton je, navodi se u priopćenju, tijekom karijere stekao je iskustvo u mnogim područjima naftne i plinske industrije, te je sudjelovao u realizaciji nekoliko velikih ulaganja, uključujući izgradnju i puštanje u rad strateškog skladišta plina u Šuricama.

Diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Miskolcu, a kasnije i inženjering za naftu i plin. MOL Grupi pridružio se 2007. godine. Međunarodno iskustvo stekao je tijekom dvogodišnjeg rada u Kurdistanu u Iraku, gdje je obavljao dužnosti financijskog direktora društva i zamjenika generalnog direktora.

Krajem 2015. vratio se u MOL Mađarska na poziciju glavnog financijskog direktora. Vodio je MOL-ovu djelatnost Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Mađarskoj od listopada 2017. do travnja 2021. Potom je, od travnja 2021. do rujna 2022., obnašao funkciju potpredsjednika MOL-a za Rafinerije i marketing, a uz to je trenutno i glavni izvršni direktor društva MOL Petrochemicalsa. Od 1. listopada 2022. Marton je viši potpredsjednik novoosnovane organizacije MOL Grupe Downstream Chemicals.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!