16:15 / 01.02.2019.

Autor: Darko Santini/V.K./HRT

Županijski GSV podupire zahtjev radnika 3. maja da sudjeluju u analizi ponuda

-

-

Foto: - / -

Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) Primorsko-goranske županije poduprlo je zahtjev Sindikalog odbora za opstojnost 3. maja da tri predstavnika radnika sudjeluju u radu tima za analizu i vrednovanje prispjelih ponuda za Uljanik i 3. maj.
Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) Primorsko-goranske županije poduprlo je zahtjev Sindikalog odbora za opstojnost 3. maja da tri predstavnika radnika sudjeluju u radu tima za analizu i vrednovanje prispjelih ponuda za Uljanik i 3. maj, izjavio je nakon sjednice predsjednik GSV-a Damir Bačinović.

Bačinović je naglasio da je zatraženo i da se 3. maj što prije i u svakoj varijanti rješenja izdvoji iz Uljanik grupe. Rekao je da je stanje u 3. maju svakim danom sve gore, da je radnika sve manje, sada 986, te da su i brojne manje kooperantske tvrtke u problemima ili su prestale s radom.

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić je rekao da radnici ne znaju što će biti, da ne mogu sudjelovati u odlučivanju, pa traže da imaju svoje predstavnike, stručne trećemajce, u postupku analize ponuda.

Predsjednik Uprave Uljanik grupe Emil Bulić izjavio je u utorak nakon sastanka sa sindikatima i ministrom gospodarstva Darkom Horvatom kako je - šest potencijalnih partnera obavilo dubinsko snimanje Uljanikova poslovanja, ali nije otkrio o kome je riječ jer je Uljanik izlistan na burzi.

Ministar Horvat rekao je da je procijenjeni trošak restrukturiranja 800 milijuna eura. Dodao je kako će Vlada i budući strateški partner učiniti sve da ne dođe do stečaja u 3. maju.

U siječnju su pokrenuta dva osvojena prethodna postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka na Trgovačkom sudu u Rijeci nad dužnikom Brodogradilištem 3. maj, a na Trgovačkom sudu u Pazinu nad Uljanik brodogradilištem. Ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka u 3. maju je najavljeno je za 6. veljače, a za Uljanik brodogradilište 29. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!