Premijerov savjetnik o OECD-u: Ulazimo u klub moćnijih i razvijenijih država

26.01.2022.

19:42

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Zvonimir Savić

Zvonimir Savić

Foto: Dnevnik / HRT

Posebni savjetnik premijera za ekonomska pitanja Zvonimir Savić rekao je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku da je OECD izuzetno moćna i jaka organizacija te da bi Hrvatska članstvom u OECD-u ušla u klub država koje su jače, moćnije, razvijenije i organiziranije.

Jučer je objavljeno da je Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) otvorila pregovore s Hrvatskom i još pet država.


Savić je rekao da je OECD izuzetno moćna i jaka organizacija čije članice spadaju u moćnija svjetska gospodarstva.


- Ulazimo onda u klub onih država koje su jače, moćnije, razvijenije i organiziranije i samim time se doprinosi i napretku i gospodarskom rastu, rekao je Savić.


Savić je istaknuo kako OECD danas broji 38 država članica, dok ih je pri osnivanju bilo 20-ak, što govori koliko je teško doći u klub tih renomiranih država.


- Moramo imati suglasnost svih država članica kako bi po ispunjenju određenih aktivnosti i našeg akcijskog plana bili u mogućnosti da nas prime u OECD, rekao je Savić.


Rekao je i kako se već sada provodi cijeli niz reformi koje će doprinijeti da ulazak Hrvatske u odnosu na druge države kandidatkinje možda bude i brži.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!