1 na 1: Željko Reiner

31.01.2023.

21:20

Autor: 1 na 1/IMS/M.Š./HRT

Željko Reiner kod Romana Bolkovića u "1 na 1"

Željko Reiner kod Romana Bolkovića u "1 na 1"

Foto: HTV / HRT

Željko Reiner, akademik i bivši predsjednik te aktualni potpredsjednik Hrvatskoga sabora, gostovao je u emisiji "1 na 1" kod Romana Bolkovića.

Akademik Željko Reiner od 2012. do 2016. bio je potpredsjednik Hrvatskog sabora, od 2016. do 2017. predsjednik, a od 2017. je ponovno potpredsjednik Hrvatskog sabora, no i dalje radi na Medicinskom fakultetu i KBC-u Zagreb.

S akademikom Reinerom u emisiji se govorilo o vođenju Kluba zastupnika HDZ-a i povjerenju čelnika HDZ-a, od Franje Tuđmana do Andreja Plenkovića, može li se išta učiniti da se kultura ponašanja u Saboru bar malo promijeni na bolje, o Redu Svetoga groba jeruzalemskog, karizmi i ugledu tog reda, što su to viteški redovi, o obiteljskom plemstvu i naslijeđu.

Govorilo se i o obiteljskoj borbi za hrvatski identitet i priznanje hrvatske samobitnosti, o Stjepanu pl. Sarkotiću i plemićkom naslijeđu u Kraljevini SHS, Kraljevini Jugoslaviji i SFRJ, o obnovi plemićke tradicije u zemljama istočne i srednje Europe i njezinu značaju, o znanstvenoj karijeri i njezinim dometima, o pjesništvu, Dragi Britviću, Arsenu Dediću i tekstovima za estradu te o sakralnoj svjetskoj poeziji kršćanske inspiracije, o tome proživljava li Europa krizu duhovnosti i vlastitog identiteta, je li HDZ demokršćanska stranka te što nakon Schengena i eurozone.

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!