10. Sabor Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja

02.07.2022.

14:00

Autor: Dominique Bratović-Vela/V.K./Vijesti/IMS/HRT

10. Sabor Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja

10. Sabor Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja

Foto: HTV / HRT

Nakon 4 godine dvjestotinjak delegata, nastavnika, znanstvenika i suradnika okupilo se na 10. Saboru Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja. Raspravljaju o smjernicama znanstvene politike, a održat će se i izbori za predsjednika, Veliko i Nadzorno vijeće i Časni sud Sindikata.


- Imamo puno problema u sustavu, nažalost i problemi zlouporabe, pa i tamo gdje bismo mogli napredovati u znanosti i obrazovanju, zbog sitnih partikularnih interesa koji su povezani sa akademskom korupcijom na visokom nivou, mi ne stižemo tamo gdje bismo trebali stići, naglasila je izv.prof.dr.sc. Vesnica Garašić, predsjednica Velikog vijeća NSZVO-a.

- Ovo je jedan sjajan način da čovjek nešto napravi temeljem godina, uloge, funkcija, situacija. Možda je došao red na mene da se kandidiram i da pokušam u tranzicijskom razdoblju bar održat standarde koje je ovaj sindikat postavio, rekao je dr.sc. Tvrtko Smital, kandidat za predsjednika NSZVO-a.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!