12:54 / 23.10.2020.

Autor: Ivica Grudiček/HRT

116 novih slučajeva u Varaždinskoj županiji, traže novu mjeru

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 389 uzoraka.
Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 389 uzoraka.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu
➡️ "Ratno stanje" na COVID odjelu u Dubravi

Što se tiče izvora zaraze, u 61 slučaju se radi o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 55 slučajeva je izvor zaraze nepoznat. Pet novih osoba je hospitalizirano.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 419, na bolničkom liječenju s težom kliničkom slikom nalaze se 32 osobe, a dvije od njih su na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutačno je 386 osoba.

Od početka pandemije imamo evidentirano 811 slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je samo u posljednjih 7 dana evidentirano 386.

Županijski stožer civilne zaštite je zbog loše epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji uputio danas Nacionalnom stožeru civilne zaštite novi Prijedlog izmjene Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere na području Varaždinske županije.

Do trenutka zaprimanja suglasnosti od strane Nacionalnog stožera, te objave i stupanja na snagu nove Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere na području Varaždinske županije, molimo da se predložene mjere shvate kao najozbiljnije preporuke kojih bi se odmah trebalo početi pridržavati, apeliraju iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!