11:29 / 16.10.2018.

Autor: V.K:/HRT

14. sajam stipendija i visokog obrazovanja

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sajam stipendija i visokog obrazovanja događaj je na kojem se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.
Sajam stipendija i visokog obrazovanja i ove je godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici izazvao golem interes. Čak 10 tisuća studenata i srednjoškolaca zanimalo je što im nudi tridesetak izlagača iz Hrvatske i svijeta, koji su predstavili 10-ak tisuća dostupnih programa stipendiranja i studijskih programa.

Sajam je otvoren panelom „Koja znanja za budućnost treba Hrvatska“.

Među izlagačima bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Panel se održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Nakon završetka panela ministrica je u pratnji izvršnog direktora Instituta za razvoj obrazovanja Ninoslava Šćukanca obišla sajam.

Kada govorimo o znanju, prošla su vremena da sve što znaš si naučio u školi. Strelovite promjene koje se događaju nužno zahtijevaju drugačiji sustav obrazovanja, naglasila je Divjak.

Bitna je mobilnost mladih znanstvenika i Sajam upravo tome doprinosi. Želimo da mladi odu izvan Hrvatske i steknu znanja, ali jednako tako da se vrate u zemlju gdje će im biti osigurana radna mjesta i plaće, rekao je Pavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!