08:35 / 05.05.2018.

Autor: D.M./HRT

140 godina Crvenog križa - proslava na Zrinjevcu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski Crveni križ zajedno sa Zapovjedništvom za potporu Oružanih snaga RH organizirao je veliku smotru na Zrinjevcu, kojom obilježava 140. rođendan.
Hrvatski Crveni križ (HCK) zajedno sa Zapovjedništvom za potporu Oružanih snaga RH organizirao je veliku smotru na Zrinjevcu, kojom je obilježio 140. obljetnicu osnutka. Sve je krenulo mimohodom Nacionalnog interventnog tima HCK od Cvjetnog trga do Zrinjevca gdje je održan prigodni program s prikazom aktivnosti i opreme HCK.

Građani su mogli besplatno izmjeriti tlak, šećer u krvi, visinu i indeks tjelesne mase te dobiti stručne savjete o zdravoj prehrani i tjelovježbi. Mogli su naučiti prvu pomoć, družiti se i zaplesati s tražiteljima azila, provjeriti jesu li spremni za krizne situacije te se pridružiti ekološkim aktivnostima. Za najmlađe je bio pripremljen dječji kutak ispunjen zabavnim i korisnim sadržajima gdje su uz igru mogli naučiti humane vrednote.

Na Zrinjevcu su se prikupljala sredstva za Socijalne samoposluge HCK, koje iz dana u dan imaju sve veći broj korisnika. U sklopu programa održan je i koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape Sveti Juraj te organizirano Kolo sreće Crvenoga križa uz prigodne nagrade. U podne je u organizaciji HCK građanima podijeljen grah. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!