18. Susret sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu

13.06.2020.

16:38

Autor: Višnja Ružojčić/T.V./Vijesti/HRT

default error photo
U molitvi su se okupili roditelji iz cijele Hrvatske, a zajedno s predstavnicima udruga i ostalim izaslanstvima položili su vijence kod spomenika Prekinuto djetinjstvo.
U Slavonskom Brodu održan je 18. Susret sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu. U molitvi su se okupili roditelji iz cijele Hrvatske, a zajedno s predstavnicima udruga i ostalim izaslanstvima položili su vijence kod spomenika Prekinuto djetinjstvo.

U Domovinskom ratu ubijeno je 402 djevojčica i dječaka. Njihove obitelji, ali i sve civilne žrtve rata još čekaju novi zakon o civilnim stradalnicima.

- To što ja nemam djece, što smo ja i žena sami i što praktički nemam nikakvu svrhu života, to nikog ne interesira, rekao je Josip Majnarić iz Slavonskog Broda.

- Ja sam dosita umorna i dosita neke stvari ne razumijem doista smo žrtve drugog, trećeg, petog reda, kaže predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Juliana Rosandić.

- Nažalost zbog činejnice i korona virusa i izvanredne sitaucije gdje su mnoge stavri obustavljene zakon smo morali jednostvano prolongirati, od zakona se nije odustalo, Državna tajnica u ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!