12:49 / 18.01.2019.

Autor: Marina Gantar/V.K./HRT

20 tisuća nezaposlenih želi raditi u turizmu

-

-

Foto: - / -

Kako bi poslodavci predstavili radna mjesta, a nezaposleni saznali sve informacije o mogućnosti zapošljavanja u turističkoj djelatnosti, u Osijeku se održavaju "Dani poslova u turizmu".
Kako bi poslodavci predstavili radna mjesta, a nezaposleni saznali sve informacije o mogućnosti zapošljavanja u turističkoj djelatnosti, u Osijeku se treću godinu zaredom održavaju "Dani poslova u turizmu".

- Zavod za zapošljavanje preuzeo je proaktivnu ulogu. Anketirali smo sve nezaposlene u RH i one koji su zaželjeli raditi u turizmu, a njih je oko 20 tisuća, njih spajamo direktno s poslodavcima kroz „Dane poslova u turizmu“, ističe Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava.

Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu turizma, rekao je da su sretni što velik broj ljudi traži posao upravo u sektoru turizma.

- Mislimo da je potencijal za razvoj radne snage upravo u turističkom sektoru, a to pokazuje ovaj interes u Osijeku. Siguran sam da će tako biti i u Zagrebu i u Splitu, istaknuo je Matešić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!